Benodigdheden:
- 3 kleine uitjes
- 2 sjalotjes
- 5 tenen knoflook
- 1,5 kg pompoen in blokjes van 2 bij 2 cm.
- Komijnzaad
- chilipoeder
- 2 blaadjes laurierblad
- 2 eetlepels kerrie
- peper en zout naar smaak
- 1 liter water
- bouillonblokjes
Bereiding:
Snijdt de ui, sjalot en knoflook fijn en fruit deze aan, bak de pompoen 5 minuten mee.
Voeg het water, laurierblad, komijnzaad en de kerrie toe, laat het geheel een half uur koken en haal het laurierblad er uit. Pureer het mengsel en voeg chili, peper en zout toe naar smaak.
Eet smakelijk!
Tip:
Voeg 1 eetlepel (of naar smaak) crème fraîs toe aan je kom soep.
Een stokbroodje met kruidenkaas smaakt natuurlijk bij elke soep heerlijk.