bananen crème taart

Voor de taart:
– drie bananen
– 2 eieren
– 100 gr. tarwebloem
– 100 gr. roomboter op kamertemperatuur

Voor de botercrème:
– 300 gr. roomboter op kamertemperatuur
– 5 aardbeien
– een beetje mango
– 5 frambozen
– een schepje crème fraîche

De taart:
Prak de bananen in een kom, doe de eieren en de boter erbij en meng het geheel goed door. Voeg de bloem aan het mengsel toe en roer het nogmaals goed door.
Vet de springvorm in en giet het geheel hierin. Strijk de bovenkant zo glad mogelijk en doe de taart in een voorverwarmde over op 180 graden.
De baktijd is afhankelijk van hoe dik je bodem is, gemiddeld heeft deze taart 20 minuten nodig. Kijk tussendoor of de taart klaar is door een satéprikker in het midden van de taart te steken. Blijft er niks aan de prikker hangen? Dan is je taart klaar. Haal hem uit de oven en laat hem afkoelen op het aanrecht (kamertemperatuur).


De botercrème:
Klop de boter op met een handmixer tot er een mooie crème ontstaat.
Pureer de aardbeien, mango en frambozen met de staafmixer, elk in een apart bakje en meng de crème fraîche door de frambozen. Verdeel de boter over de bakjes, meng het en klop vervolgens de inhoud van alle bakjes door elkaar.
Smeer het geheel over de taart en laat het koelen in de koelkast (hoe dikker de crème, hoe langer je het laat koelen).

Je kan eventueel ook het in 1 of 2 lagen ertussen smeren, dan snijdt je de taart voorzichtig door midden zodat je twee of drie gelijke plakken hebt.